Tour de Slavonia 2017

Tour De Slavonija

U nedjelju je ispred hotela Slavona u Donjem Miholjcu startala 5. Po redu biciklijada pod nazivom Tour de Slavonija.

Petnaest  gradova sa predstavljanjem biciklista koji su došli na ovu respektabilnu biciklijadu, bili su dio svečanog dijela programa, pred sam polazak biciklističke karavane.

Zagreb, Sisak, Koprivnica, Ivanić grad, Kutina, Virovitica, Požega, Sl. Brod, Vinkovci, Osijek, Belišće, Valpovo, Donji Miholjac, Našice, Đakovo, gradovi su iz kojih su sve došli biciklisti.

Biciklistima se prije starta obratio direktor Turiističke zajednice OBŽ Antonijo Sobol, a ispraćaj biciklista na 135 km dugačku rutu  upriličili su članovi Limene glazbe pod dirigentskom palicom Darka Nikolića.

Osam sati vožnje uz kraće stanke u gradovima, gdje su biciklisti imali osvježenje u vidu vode, voćnih sokova i voća, pripremili su gradovi Našice, Osijek, Valpovo, Belišće, te općina Bizovac.

Duže zadržavanje biciklisti su imali u gradu Osijeku, gdje su nakon 85 km okrjepu, osim grada Osijeka i Gradske organizacije Sport za sve, dodatnu okrijepu u vidu izotoničnih napitaka i proteinskih pločica pripremila tvrtka Proteini shop iz Osijeka.

Generalni sponzor ove respektabilne biciklijade u kojoj su biciklisti proveli punih 8 sati, kvalitetnim majicama sa logotipom i kartom rute opskrbila je sve sudionike Tour-a tvrtka Protea sport iz Osijeka.

Pokrovitelji biciklijade su Osječko baranjska županija, Turistička zajednica OBŽ, te Savez športova OBŽ, te grad Donji Miholjac.

110 biciklista, koji su se kretali slavonskim prometnicama, osiguravali su osim policije motoristi MK Veterani Croatia iz Osijeka i MK Rimljani iz Viljeva , bez kojih bi sigurnost biciklista bila  značajnije ugrožena, jer još uvijek većina vozača na našim cestama ne poštuje bicikliste kao ravnopravne sudionike u prometu – rekao je Siniša Crnčan organizator biciklijade Tour de Slavonia.

Karavani koja je prošla kroz 5 gradova naše županije u Valpovu su se priključila djeca koja su oragnizirano došla iz Belišća, te zajedno sa karavanom došla do Centra za kulturu u Belišću, gdje su se biciklisti uz vodu i voće, dodatno okrijepili sa kolačima koje su pripremili domaćini.

Nakon ručka koji su biciklisti imali u hotelu Slavona, bile su dodjeljene i prigodne nagrade, među kojima je dodjela pripala najstarijem biciklistu koji je došao iz Zagreba i ima 70 god, te najmlađem koji je došao iz Koprivnice sa svega 16 godina.

Siniša Crnčan dipl.oec.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*